jak zdąc prawą tylna osłone poduszki powietrzbej (kurtyny)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz39
    Classic
    • 2011
    • 19

robertobadzio, nie przelatywałeś może ostatnimi czasy (czwartek piątek) przez Bytom?
  • cysio999222
    Drive
    • 2010
    • 42

titam powiedzcie mi jak zdjac te osłone bo nie moge jej zdjac za zadne skarby ostatnio prubowałem z 40min i nic odkrecam srube po zaslepka z napisem air bag i nic nawed ta oslona tej poduszki nie drgnie. Chce ja zdjac bo cos mi wrzeczy po tej stronie (zaopserwowało to juz kilka osób ) z góry dziekuje za pomoc
    pozdrawiam

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Chodzi o tą osłonę przedniego słupka ? Jeśli tak to poza śrubą pod zaślepką są jeszcze trzy kołki/zatrzaski, które trzymają tą osłonę. Po odkręceniu śrubki trzeba ciągnąć tą osłonę w stronę wnętrza auta zaczynając od góry, zaczepy powinny wyskoczyć. Tylko wszystko powoli i w miarę delikatnie, bo z poduchami nie ma żartów...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• cysio999222
        Drive
        • 2010
        • 42

nie chdzi mi o słupek z tyłu samochodu w ktory jest kurtyna osłaniajaca pasarzerów z tyłu ostatni słupek

Komentarz

Zamieszczone przez cysio999222
          nie chdzi mi o słupek z tyłu samochodu w ktory jest kurtyna osłaniajaca pasarzerów z tyłu ostatni słupek
          jeżeli nie musisz to jej nie ruszaj, ja właśnie zdemontowałem ten element i dziś go składałem. Pod nim są zatrzaski jednorazowe trzymające właśnie ten element oprócz dwóch śrub (plus jedna mała pod uszczelką przy drzwiach). Jak bardzo musisz go zdjąć to dla ułatwienia składania podjedź do ASO i zakup sobie te spinki, przy składaniu będziesz wtedy używał mniej brzydkich słów na temat inżynierii skody. skoda to ogólnie samochód jednorazowego złożenia i jakiekolwiek modyfikacje czy prace nie zostały w ogóle przewidziane.

Komentarz

Pracuję...